יש פעמים שרק לחשוב על לבשל שבת , גורם לי לחולשה , כאבי בטן ועוד כל מיני מחושים שמחייבים פשוט מחייבים , לנסוע שבת.
אך כיוון שבעלת בית מרובה אני, וילדי כבר בתנועות נוער ולא ממש ששים לצאת מהבית - טוב רק לסבא וסבתא, אני מחפשת כל מיני דרכים להכניס שמחה לבישול.
אחד מהם זה הכנת הפסטיל, אומנם מדובר במתכון מעט ארוך , אך המרכיבים שלו זולים וזמינים ,ניתן להכין ממנו כמות גדולה, הוא מזמן עבודת ידיים מהסוג השורשי והמרגיע. והכי זה מתכון של שותפים למטבח , אז אם יש ילדים אוהבי בישול זה תפור בשבלם .
וכשקולות הפטפוט , הצחוק ורחש המחבת מעורבים יחד אני מלאת אנרגיה.
בילדותי היו מכינים את הפסטיל תוך הכנת המפרום כי זה בעצם מהשאריות של תפוחי האדמה וכמובן שהיו ממלאים בבשר , אני מכינה אותו צמחוני.
אזהרה קטנה : מדובר במשהו כל כך טעים שרוב הפעמים הוא לא מצליח להגיע לשבת אז תשמרו על הצלחת בשבע עניים.
חימום על הפלטה - רק בקומה שניה - אם מכסים לראות שיש קצת אוויר ,שלא יתייבש.
אז מה להכין?
תפוחי אדמה אדומים לבישול
קופסת פטריות טריות - מה שמתחשק
בצל גדול
פטרוזליה - רק אם אוהבים
פרורי לחם
ביצים
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, סומק.
ולסירים:
בסיר אחד בשלו את תפוחי האדמה בקליפתן עד שיהיו רכים למעיכה.
בסיום תניחו במסננת כבדה ותנו להם להתקרר ולהתייבש לפני שתתעסקו אתם .
אני אוהבת לבשל את תפוחי האדמה בחמישי בלילה ולהניח על השיש עד שישי.
במחבת טגנו במעט שמן זית -
בצל קצוץ , פטריות קצוצות
תבלו במלח ופלפל
אם אתם אוהבים הוסיפו בסוף פטרוזליה - על אש מכובה.
בקערה גדולה מעכו את תפוחי האדמה תבלו אותם בפפריקה ובסומק
והחלק הכיפי - שטחו מעט תערובת בכף היד - הניחו כפית של פטריות במרכז וגלגלו לכדור.
את כל הכדורים המפתים האלו - גלגלו בביצה טרופה ואז בפרורי לחם (אין צורך לתבל שוב) , ממש כמו שמכינים שניצל
ואז ישר למחבת חמה לטיגון בשמן עמוק.
בתאבון
אך כיוון שבעלת בית מרובה אני, וילדי כבר בתנועות נוער ולא ממש ששים לצאת מהבית - טוב רק לסבא וסבתא, אני מחפשת כל מיני דרכים להכניס שמחה לבישול.
אחד מהם זה הכנת הפסטיל, אומנם מדובר במתכון מעט ארוך , אך המרכיבים שלו זולים וזמינים ,ניתן להכין ממנו כמות גדולה, הוא מזמן עבודת ידיים מהסוג השורשי והמרגיע. והכי זה מתכון של שותפים למטבח , אז אם יש ילדים אוהבי בישול זה תפור בשבלם .
וכשקולות הפטפוט , הצחוק ורחש המחבת מעורבים יחד אני מלאת אנרגיה.
בילדותי היו מכינים את הפסטיל תוך הכנת המפרום כי זה בעצם מהשאריות של תפוחי האדמה וכמובן שהיו ממלאים בבשר , אני מכינה אותו צמחוני.
אזהרה קטנה : מדובר במשהו כל כך טעים שרוב הפעמים הוא לא מצליח להגיע לשבת אז תשמרו על הצלחת בשבע עניים.
חימום על הפלטה - רק בקומה שניה - אם מכסים לראות שיש קצת אוויר ,שלא יתייבש.
אז מה להכין?
תפוחי אדמה אדומים לבישול
קופסת פטריות טריות - מה שמתחשק
בצל גדול
פטרוזליה - רק אם אוהבים
פרורי לחם
ביצים
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, סומק.
ולסירים:
בסיר אחד בשלו את תפוחי האדמה בקליפתן עד שיהיו רכים למעיכה.
בסיום תניחו במסננת כבדה ותנו להם להתקרר ולהתייבש לפני שתתעסקו אתם .
אני אוהבת לבשל את תפוחי האדמה בחמישי בלילה ולהניח על השיש עד שישי.
במחבת טגנו במעט שמן זית -
בצל קצוץ , פטריות קצוצות
תבלו במלח ופלפל
אם אתם אוהבים הוסיפו בסוף פטרוזליה - על אש מכובה.
בקערה גדולה מעכו את תפוחי האדמה תבלו אותם בפפריקה ובסומק
והחלק הכיפי - שטחו מעט תערובת בכף היד - הניחו כפית של פטריות במרכז וגלגלו לכדור.
ואז ישר למחבת חמה לטיגון בשמן עמוק.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה