כשהייתי אמא צעירה ולה פעוט אחד , הלכתי לקורס מסאז לתינוקות. כחלק מהמפגשים כל אחת היתה צריכה להביא בתורה מאכל בריא לכולם. היינו כ - 7 אמהות מניקות, מה שנראה לי כאתגר גדול ומפחיד במיוחד. עד אז בשלתי טוב אבל רק לשניים איך מבשלים לחבורה גדולה? ואז קמה אשה קטנטונת , עזבו היא אמרה הכל עלי תנו לי כמה שקלים ונסתדר.
ומאז כל שבוע הגעו מטעמים, בריאים מקוריים ובעקר בשפע . כולם בקשו מתכונים ואני בקשתי הסבר מאיפה באה הקלות הזאת? - יש לי 6 ילדים היא אמרה , אין שבת או חג שאני לא מארחת וברוך ה' בסביבה שלי לכל אחת חבורת ילדים נכבדת וכך גם לאחי ואחיותי - כשאת מארחת כל כך הרבה , את חייבת ללמוד לבשל בחוכמה , תתחילי עכשיו היא אמרה, תאספי מתכונים . תפקחי עניים זה אוטוטו אצלך. מודה אני לא מרבה לארח, שבת אצלי זה קצת ביחד של הבית אבל בכל פעם שהשולחן גדל אני שולפת אחד מהמתכונים שאספתי במשך השנים.
את המתכון הבא למדתי מבני סיידא , הוא מומלץ לשבת - לא כי הוא לא טוב למשך השבוע אלא כי זה מתכון שעושים תוך כדי - רוב העבודה היא בטיגון והוא טוב רק טרי טרי - אז קדימה לעבודה ותתחילו לחפש אורחים לשבת בערב.
מה צריך?
ירקות לטיגון - בצל, פלפלים צבעוניים, פטריות , חציל , קישואים.
חבילת קוסקוס מלא להכנה מהירה (בעיני טוב רק לסלט למרק תכינו לבד)
פטרוזליה , כוסברה
שמן זית , שמן
מחבת כבדה לטיגון.
ולעבודה
חותכים את כל הירקות לרצועות
מתחילים בטיגון של הבצל - מומלץ במעט שמן זית - ומוצאים לנייר סופג
אח"כ מחממים שמן עמוק שכידוע ככל שהשמן עמוק הירקות סופגים פחות ,
ומתחילים לטגן כל ירק בנפרד - ואז להוציא לנייר סופג.
בקערה עם מכסה מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות ומחכים שיתקרר.
כשהכל קר, מספיגים שוב את השמן שנותר , מכניסים את כל הירקות ומערבבים היטב.
הקפידו לסגור את הקערה שהקוסקוס לא יחמיץ
לפני ההגשה מוסיפים פטרוזליה וכוסברה קצוצה
ומגישים.
בתאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה