יום רביעי, 19 בספטמבר 2012

סיר לעשרה - סלט , רק סלט



אני רוצה לכתוב היום על סלט, סלט טרי קצוץ וטעים שהוא חלק מכל בית ישראלי , מתובל בשמן זית טוב ולימון טרי . מרוב שאנו מדינת הסלט, רואים בחשיבותו ועלינותו בבית רבים מדובר בסלט  מלפפון- עגבנייה עם תוספת בצל, ולכן מחירה של עגבניה היא אייטם חדשותי ליד הכור האירני . אך בעוד מלפפון -עגבניה הינו כוכב  בבית של אמהות יגעות, הרי  גם מסעדות  ובתי קפה , המתהדרים בארוחות בוקר מגישים סלט משעמם שכזה. ואני, שידועה בתור סולדת עגבניות ואף מחזיקה בדעה שאני אלרגית אליהם - רוצה לומר די! יש לנו עוד ירקות מוצלחים , זמינים כל השנה והכי חשובים טעימים בעקר בסלט. אז קבלו את הגרסה המשפחתית אצלינו - עם טויסט קטן שגם אהוב על ילדים ובעקר ... נו קראו עד הסוף.




זה המרכיבים של הסלט שלנו - שמספיקים בדרך כלל לזוג מבוגרים ו 4 ילדים בגיל יסודי.:




כמו שראיתן , אין עגבניות אבל בהחלט אפשר להוסיף .
ולעבודה:
חותכים את הירקות דק דק. את הפלפל פותחים מלמעלה מוציאם יפה את כל הבפנוכו ואז לרצועות דקות ולריבועים .( תנקו אותו יפה מגרעינים שמשום  מה מפחידים ילדים )
ואז הטויסט המיוחד -
 מגררים שני גזרים , בחורים בגדולים - שיצאו דקים וארוכים



תראו  את הכמות - מ2 גזרים קטנים .

גזר הוא ירק זול - המקסימום שראיתי אותו הוא ב 4.5 שקלים לאריזה ובשווקים בתפזורות ב 2.5. , הוא בריא ביותר,  מתוק במיוחד ואהוב על הילדים ובעקר בגרסתו המגוררת הוא קל יותר לאיכול(מלשון לאכול ) ולעיכול גם על ידי ילדים ממש קטנים.  ובעקר אם מתוספים לי עוד ילדים לארוחה אני מגררת עוד גזר , הכמות גדלה במיוחד והילדים אוכלים בהנאה.

כמה סלט - רק מהירקות שלמעלה

כמובן שניתן ומומלץ להוסיף עלים ירוקים , רק שאצלינו לפחות, מחצית מהילדים חושבים שזה אוכל לארנבות בלבד, אז אני נמנעת.

מתבלים בשמן זית טוב  ומיץ לימון טרי - ובבקשה ללא מלח - (על מגרעות הוספת המלח נרחיב בנפרד)
 - בעיני ילדים צריכים להכיר את הטעם  המקורי והנקי של ירקות ופירות ולהנות כמה שיותר מהטבע.
                                                                                   בתאבון



התמונה עוצבה וצולמה על ידי בת החמש.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה