לא
אין לי 10 ילדים
אבל לפעמים זה מרגיש שהם אוכלים כמו עשרה
ולפעמים הם מזמינים חברים על הדרך לאכול ישר מהסיר.
כמות הבישולים , מחיר האוכל וצעקות האמא אמא אני רעבה
הובילו אותי לאסוף מתכונים , קלים טעימים ובעיקר כאלו שיכולים להשביע גם גדוד.
בולונז, הוא אחד מהמאכלים המוכרים ביותר.
אני מכינה אותו במינימום בשר טחון - 300 גרם , שאני מפוררת טוב טוב במחבת כך שהמנה גם בריאה יותר
,נכון בעיני לחנך ילדים לצרוך פחות בשר ויותר ירקות.
ובנוסף אני חותכת דק גם ירקות שלא אהובים במיוחד בדרך כלל על ילדים אבל בתוצאה הסופית הם מלקקים שפתיים.
נסו:
2 קישואים
פלפל - אדום או צהוב
בצל אחד גדול
5-6 שיני שום
כמה פטריות חתוכות - נסו פורטבלו או אחרות
בנוסף הכינו
עלי זעתר - אצלי גדל בגינה רוב השנה והוא מצוין למערכת העיכול.
פטרוזליה/ כוסברה/ ריחן/ נענע
ההכנה
פשוטה ביותר!
על מחבת רחבה טגנו במעט שמן זית מלח ופלפל את הבשר
בעזרת כף עץ פוררו אותו לחתיכות קטנטנות עד שישחים.
הוציאו בעזרת כף מחוררת לצלחת.
ואז הוסיפו וטגנו לפי סדר (אל תוסיפו שמן , הבשר הפריש מספיק אם לא תמיד אפשר להוסיף 2 כפות מים )
שום
ואז ירקות לפי סדר: הקשות יותר בהתחלה ואז הרכות בסוף.
הוסיפו 2 כפות רסק עגבניות ואת העלים החתוכים
ערבובו מעט ותבלו
אני מתבלת בפפריקה מתוקה, פלפל שחור וכפית גדושה כמון.
החזירו את הבשר , ערבבו וחכו מעט
הוסיפו כוס עד כוס וחצי מים .
לכסות ולבשל 25 דקות.
להכין בנפרד 2 כוסות אורז, פתיתים או פסטה לפי כמות הסועדים.
יוצקים בקערת מרק את התוספת ומעליה את הבולונז ומלקקים אצבעות
ה
תמונה נלקחה מאתר rest.co.il ללמדכם שמדובר במנת גורמה
את הבולונז שלי טרפו עוד לפני שהספקתי לסדר את המצלמה.
מוזמנות לשלוח רעיונות נוספים .
אמא עם כיפה.
אין לי 10 ילדים
אבל לפעמים זה מרגיש שהם אוכלים כמו עשרה
ולפעמים הם מזמינים חברים על הדרך לאכול ישר מהסיר.
כמות הבישולים , מחיר האוכל וצעקות האמא אמא אני רעבה
הובילו אותי לאסוף מתכונים , קלים טעימים ובעיקר כאלו שיכולים להשביע גם גדוד.
בולונז, הוא אחד מהמאכלים המוכרים ביותר.
אני מכינה אותו במינימום בשר טחון - 300 גרם , שאני מפוררת טוב טוב במחבת כך שהמנה גם בריאה יותר
,נכון בעיני לחנך ילדים לצרוך פחות בשר ויותר ירקות.
ובנוסף אני חותכת דק גם ירקות שלא אהובים במיוחד בדרך כלל על ילדים אבל בתוצאה הסופית הם מלקקים שפתיים.
נסו:
2 קישואים
פלפל - אדום או צהוב
בצל אחד גדול
5-6 שיני שום
כמה פטריות חתוכות - נסו פורטבלו או אחרות
מעט בשר - רווח גדול לכיס ולגוף |
הכינו הכל מראש , נסו כל פעם שילובים אחרים
|
עלי זעתר - אצלי גדל בגינה רוב השנה והוא מצוין למערכת העיכול.
פטרוזליה/ כוסברה/ ריחן/ נענע
ההכנה
פשוטה ביותר!
על מחבת רחבה טגנו במעט שמן זית מלח ופלפל את הבשר
בעזרת כף עץ פוררו אותו לחתיכות קטנטנות עד שישחים.
הוציאו בעזרת כף מחוררת לצלחת.
ואז הוסיפו וטגנו לפי סדר (אל תוסיפו שמן , הבשר הפריש מספיק אם לא תמיד אפשר להוסיף 2 כפות מים )
שום
ואז ירקות לפי סדר: הקשות יותר בהתחלה ואז הרכות בסוף.
הוסיפו 2 כפות רסק עגבניות ואת העלים החתוכים
ערבובו מעט ותבלו
אני מתבלת בפפריקה מתוקה, פלפל שחור וכפית גדושה כמון.
החזירו את הבשר , ערבבו וחכו מעט
הוסיפו כוס עד כוס וחצי מים .
לכסות ולבשל 25 דקות.
להכין בנפרד 2 כוסות אורז, פתיתים או פסטה לפי כמות הסועדים.
יוצקים בקערת מרק את התוספת ומעליה את הבולונז ומלקקים אצבעות
תמונה נלקחה מאתר rest.co.il ללמדכם שמדובר במנת גורמה
את הבולונז שלי טרפו עוד לפני שהספקתי לסדר את המצלמה.
מוזמנות לשלוח רעיונות נוספים .
אמא עם כיפה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה