מרקים זה אהבה ישנה שלי. קלות ההכנה, הצבעים והבונוס הבריאותי - מפתים אותי להכין מרק גם בימי הקיץ הלוהטים כשהמזגן עובד ללא הפסקה.
והפעם מרק הבית - המרק הזול והאהוב ביותר על הילדים - שקל להגדיל את הכמויות לפי מספר הנפשות .
מה צריך?
דלעת - ל 6 מנות 600 גרם
3 גזרים
בצל או שניים גדולים (מומלץ בצל סגול) - חתוכים לטבעות
יש שורשים זולים בסופר : שורש פטרוזליה/ סלרי ? - כדאי להוסיף. אין ? אפשר לגוון בקצת קישוא ירוק - לא אוהבים ? לא חובה בכלל.
יין לבן
בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
מוסיפים את הדלעת והגזר ומאדים מעט יחד.
אם הכנתם תוספות - הוסיפו אותם כעת וערבבו טוב.
מוסיפים מים עד לגובה הירקות!
בהרתחה - ניתן לתבל באבקת מרק או בחוויג.
ועכשיו - חוזרים להתכרבל בשמיכת הפוך
כשהגזר רך,
טוחנים כמעט את הכל עם בלנד מוט (תשאירו קצת ירקות לנגיסה)
מוסיפים 2 כפות יין לבן.
מבשלים עוד כמה דקות הכל יחד.
זהו מוכן להגשה
אנחנו מוסיפים אטריות ביצים - ושבעים.
ימים גשומים לכולנו.
והפעם מרק הבית - המרק הזול והאהוב ביותר על הילדים - שקל להגדיל את הכמויות לפי מספר הנפשות .
מה צריך?
דלעת - ל 6 מנות 600 גרם
3 גזרים
בצל או שניים גדולים (מומלץ בצל סגול) - חתוכים לטבעות
יש שורשים זולים בסופר : שורש פטרוזליה/ סלרי ? - כדאי להוסיף. אין ? אפשר לגוון בקצת קישוא ירוק - לא אוהבים ? לא חובה בכלל.
יין לבן
בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
מוסיפים את הדלעת והגזר ומאדים מעט יחד.
אם הכנתם תוספות - הוסיפו אותם כעת וערבבו טוב.
מוסיפים מים עד לגובה הירקות!
בהרתחה - ניתן לתבל באבקת מרק או בחוויג.
ועכשיו - חוזרים להתכרבל בשמיכת הפוך
כשהגזר רך,
טוחנים כמעט את הכל עם בלנד מוט (תשאירו קצת ירקות לנגיסה)
מוסיפים 2 כפות יין לבן.
מבשלים עוד כמה דקות הכל יחד.
זהו מוכן להגשה
אנחנו מוסיפים אטריות ביצים - ושבעים.
ימים גשומים לכולנו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה